ستاد اجرايي فرمان امام چيست؟


ستاد اجرايي فرمان امام


قبلا يه وبلاگ در مورد ملك مصادره اي نوشتم كه بد نيست اون رو هم بعد از اين وبلاگ بخونيد قوانين كامل ملك مصادره اي داخلش هست (ملك مصادره اي چيست؟)،‌ خب تو اين وبلاگ تمركز بر روي ستار اجرايي فرمان امام هست كه كارش چيه و چرا اين ستاد هست اصلا حتما ادامه وبلاگ رو همراه من باش واسه دوستاتونم بفرستين كه در اطلاع باشن.

تشکیل ستاد اجرایی

ستاد فرمان اجرایی فرمان امام، در زمینه امور مربوط به  اصل 49  قانون اساسی و مدیریت این اموال، به دستور امام خمینی تشکیل و تا به امروز فعالیت دارد. این ستاد  به عنوان یک مرکز اقتصادی مهم و قدرتمند در ایران شناخته می شود و اموال و دارایی های بسیاری دارد.

اصل 49 قانون اساسی

در اصل49 قانون اساسی اشاره شده است که دولت موظف است ثروت‌های ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوء استفاده از موقوفات، سوء استفاده از مقاطعه‌کاری‌ها و معاملات دولتی، فروش زمین‌های موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیرمشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیت‌المال بدهد. این حکم باید با رسیدگی و تحقیق و ثبوت شرعی به وسیله دولت اجرا شود.

ستاد اجرایی فرمان امام چگونه تشكيل شد؟

در اسفند ماه سال ۱۳۵۷، امام خمینی فرمانی را منتشر کرده از آن به “حکم حکومتی” یاد می‌شود و در ضمن آن، شورای انقلاب اسلامی موظف شد که تمام اموال منقول و غیرمنقول سلسله پهلوی و شاخه‌های مربوط به این سلسله را که در طول مدت پهلوي كسب شده ، به نفع مستضعفین و کارگران و کارمندان ضعیف مصادره کند.

ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ‌نهاد مستقلی است که تحت فرمان امام خمینی تاسیس شد و هم‌اکنون زیر نظر مستقیم رهبری اداری می‌شود.

ستاد اجرایی از سال ۱۳۶۸ آغاز به کار کرد و وظیفه آن، اداره و در اختیار گرفتن اموال بدون صاحب و اموال مجهول‌المالک، ترکه و ارث بدون صاحب و همچنین اموالی که بابت خارج کردن خمس از ذمه و اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی و سایر قوانین که از اختیارات رهبري می‌باشند، است.

حوزه‌ی فعالیت این ستاد، در دو بخش اصلی اقتصادی و امور خیریه می‌باشد.

بخش اقتصادی ستاد اجرایی به‌عنوان بازوی قدرتمند اقتصادی، در زمینه‌های مختلف اقتصادی و تجاری کشور فعالیت دارد و همچنین بر فعالیت های مالی رهبر نظارت می‌کند.

شرکت های وابسته به این ستاد، در زمینه‌های؛ مخابرات، امور بانکی و مالی، نفت و دام‌پروری فعالیت دارند.

اعضای ستاد از طرف امام خمینی این اختیار را دارند که به هر نحوی که مصلحت می‌دانند در کلیه‌ی ابعاد فروش، نگهداری و اداره‌ی آن‌ها اقدام کرده و یا مقداری از اختیارات مذکور را در اختیار وزارت امور اقتصاد و دارایی بگذارند.

ستاد اجرایی مکلف است که تمامی درآمدهای به‌دست‌آمده را در موارد تعیین‌شده‌ی شرعی، بنیاد ۱۵ خرداد، بنیاد شهید، سازمان بهزیستی، کمیته‌ی امداد، بنیاد مسکن، طرح شهید رجایی و بنیاد جانبازان انقلاب اسلامی و موارد دیگر مصرف کنند.


چگونگی معرفی ملک به ستاد اجرایی فرمان امام

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، برخی از املاک بلاصاحب و رها شده بایستی تعیین تکلیف گردند تا از اسیب های آن برای منطقه جلوگیری کردد. در چنین مواردی بهتر است برای تعیین تکلیف مالکین آن اقدامات لازم صورت بگیرد، برای معرفی ملک به ستاد اجرایی فرمان امام ابتدا با  نصب اطلاعیه هایی در محل وقوع ملک درصدد پیدا کردن مالک حقیقی آن بر می آیند تا با ارائه اسناد و مدارک مثبته حق مالکیت خود در جهت رفع موارد مذکور اقدام نمایند. لکن در صورتی که مالک یا مالکینی برای آن ملک یافت نشد، چنین ملکی به ستاد اجرایی فرمان امام معرفی می گردد تا در راستای قانون وضعیت مالکیت آن تعیین تکلیف گردد.

اگر ملکی مشمول اصل 49 باشد ولی معامله شود چه اثری دارد؟

مفاد اصل 49 قانون اساسی از مصادیق قوانین سلب مالکیت است. ممکن است املاک اشخاص مشمول اصل 49 شود ولی مالکین ، ملک مورد نظر را بدون اعتنا به این اصل به دیگران بفروشند یا منتقل کنند. ماهیت معامله در مراحل مختلف(قبل از اعمال اصل 49 ،حین اجرا یا بعد از اتمام مراحل آن) متفاوت است.

چنانچه ملک جزء اموال عمومی یا انفال باشد، معامله باطل است. در بطلان چنین معامله ای تفاوتی ندارد که این معامله قبل از اعمال این اصل یا حین آن و یا بعد از اتمام مراحل آن باشد. در هر حال معامله باطل است.

اگر انجام معامله قبل از اعمال اصل 49 باشد چه حالتی برای آن متصور است؟

در این زمان دو حالت برای معامله پيش بيني شده است:

حالت اول: فروشنده برای فرار از مقررات قانون (قانون مربوط به اعمال اصل 49 )مبادرت به این امر نهاده است كه چنین معامله ای باطل است.

حالت دوم: فروشنده برای فرار از مقررات این قانون مبادرت به فروش ننموده كه در چنین حالتی به نظر میرسد اولي آن است كه معامله را صحیح تلقی کنیم.

این دیدگاه از چهار جهت قابل توجیه است:

1- ماده 22 قانون ثبت؛

2-ماده 2 قانون نحوه اجرای اصل49؛

3-اصل استحکام قراردادها؛

 4-وحدت مالک تبصره دو ماده 9 قانون نحوه اجرای اصل 49 قانون اساسي.

اگر انجام معامله در حین اعمال اصل 49 باشد چه حالتی برای آن متصور است؟

چنانچه انجام معامله در حین اعمال این اصل باشد، معامله صحیح و نافذ  است.

اگر انجام چنین معامله ای پس از اعمال اصل 49 باشد چه حالتی برای آن متصور است؟

 در نهایت چنانچه انجام معامله پس از اتمام مراحل دادرسی باشد، چنين معامله اي محكوم به بطلان است. همان طور که در مقاله دیگری اشاره کردیم امکان بطلان سند صادر شده از سوی ستاد اجرایی فرمان امام وجود دارد . در صورتی که شرایط بطلان وجود داشته باشد در محاکم صالح قابل پیگیری است.


پ.ن:

دوستان گرامي در وبلاگ قبلي هم گفتم اگه قصد خريد ملكي رو دارين كه شك دارين و يا در موردش شنيدين كه ملك (ستاد فرمان امام) هست قطعا يه پيگيري روي موضوع كنين كه مطمعن شين ملك مصادره هست واسه اينكه جديدا باب شده خيلي از دوستاني كه ازشون شما مشاوره ميگيرين براي اينكه كار رو خراب كنن ميگن مصادره هست واسه اين كه به اين موضوع پي ببرين نهايتا 2ساعت وقتتون گرفته ميشه...

ختم كلام ملك مصادره و فرمان امام نخرين با تشكر


ادمين سايت

LIFE IS SHORT LIVE IT LUXURIOUS

عنوان های مرتبط

26 آبان 1401 قوانین حقوقی و آموزشی املاک ستاد اجرایی فرمان امام چیست ستاد اجرایی فرمان امام خرید ملک از ستاد فرمان امام خرید ملک مصادره ای درآمد ستاد فرمان امام قوانین ستاد فرمان امام ستاد فرمان امام چیست مصادره ملک ستاد فرمان امام ملک مصادره

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...