ملک مصادره ای چیست؟


ملک مصادره ای


خیلی جا ها شده که کلمه ملک مصادره ای به گوشمون خورده و شده که موقع معامله یه ملک متوجه شدیم که این ملک مصادره بوده و از خریدش پشیمون شدیم و بعضا ممکنه که خریدیم و بعد فهمیدیم که این ملک مصادره هست حالا من واسه شما این وبلاگ رو آماده کردم که دیگه به این مشکل بر نخوریم همچنین شرایط پیگیری و غییره ، تا آخر این وبلاگ همراهم باش و حتما واسه دوستاتون هم بفرستین قطعا یه جا به کارشون میاد.

ملک مصادره ای چیست؟

“مصادره” در لغت به معنای جریمه کردن و مال کسی را با زور ضبط کردن هست. همچنین به معنای ضبط کردن اموال شخص به دلیل ارتکاب جرم هم میباشد.

با استناد به ماده ۲۱۴ قانون مجازات اسلامی، برای مصادره مجازات در نظرگرفته‌شده است:

بر طبق این قانون مجرم موظف است که در صورت موجود بودن، عین مال کسب‌شده از راه تخلف را به صاحبش واگذار کند، در صورتی که آن دارایی موجود نباشد، موظف است مثل آن را پرداخت کندو ضمن اینکه باید جریمه و خسارات وارده را نیز پرداخت کند.

انواع مصادره اموال

مصادره اموال برای کلیه افراد حقیقی و حقوقی قابل اعمالاست و در طی اجرای آن ممکن است تمامی و یا نیمی از اموال کسب شده در زمان ارتکاب جرم مصادره شود.

مصادره خاص: در این تعریف، مصادره اموال خاصی جای می‌گیرد. به‌عنوان مثالمالی که براثر قاچاق مواد مخدر به‌دست مجرم برسد، به‌صورت خاص مصادره می‌شود.

مصادره عام: در این نوع، کلیه اموال ارتکاب کننده جرم مصادره می‌شود. مثل اختلاس کنندگانی که قانون برای برخورد با آنها کلیه اموالشان را مصادره می‌کند.

شرایط لازم برای مصادره اموال

با توجه به ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی، بازپرس و یا دادستان باید وضعیت اموال و اشیاء موردنظر را پیگیری نماید و مشخص کند که این وسایل و اشیاء برای ارتکاب جرم، در حین ارتکاب جرم و یا در اثر آن تهیه‌ شده‌اند. در ادامه، با توجه به بررسی‌های صورت پذیرفته اشیاء و اموال مورد نظر مسترد، ضبط و یا معدوم(نابود) خواهد شد. بر اساس حکم دادگاه اموالی که از جرم حاصل‌شده باشند به نفع دولت ضبط خواهند شد. درصورتی‌که اشیاءموردنظر در دادرسی لازم نباشند و یا در دسته اموال بلامعارض جای‌گیرند، به مالک آن پس داده می‌شوند و در برخی موارد نیز معدوم می‌گردند.

حال اگر اموال به صورت باشند که نگه داری آن برای دولت هزینه هایی را دربرداشته باشد و یا قیمت ان به مقدار بسیار زیادی کم شود و یا جز اموالی باشد که فساد شود و دیگر بعدا قابل استفاده کردن نباشد، آن گاه اموال به قیمت روز بازار به فروش می رسد. پولی که از فروش آن ها به دست می آید نیز تا زمانی که همه چیز برای دادگاه روشن نشود در امانت دادگستری به امانت خواهد ماند.

اگر اموال صادر شده ملک و یا زمین باشد آن گاه بعد از مصادره اموال سند قبلی آن باطل می شود و سند جدید به نام همان نهاد مصادره کننده صادرخواهد شد.



بررسی تفاوت توقیف ، ضبط و مصادره

بیش تر افراد گمان می کنند که کلماتی مثل توقیف و ضبط در راستای کلمه مصادره قرار می گیرد و با آن هم معنی است و اما این باور غلط است.

توقیف:

توقیف اموال از جمله کارهایی است که قانون به صورت موقتی در حق اموال مجرم انجام می دهد. برای مثال شخص به دولت بدهکار است و اما هنوز برای پرداخت بدهی های خود اقدامی انجام نداده است . در این حالت دادگستری اموتال وی را مورد توقیف قرار می دهد تا فرد مجبور شود و بدهی های خود را پرداخت کند . هم چنین با توقیف اموال فرد دیگر نمی تواند تا اموال را به شخص دیگری منتقل کند.

مهم: حال سوال این جاست که اگر فرد با توقیف اموال باز هم برای پرداخت بدهی های خود اقدامی را صورت نداد چه خواهد شد؟ در این زمان دادگاه اموال شخص را در مزایده قرار می دهد و به همان میزان پولی که از فرد بدهکار است را برمی دارد و مابقی را به شخص برمی گرداند.

ضبط:

این کار معمولا در پرونده هایی که جنبه کیفری دارند صورت می گیرد. ضبط اموال به دو صورت دائم و موقت صورت می گیرد. اگر اموال به صورت دائم ضبط شود دیگر فرد نمی تواند آن ها را دوباره پس بگیرد اما در ضبط به صورت موقت این امکان وجود دارد که فرد اموال خود را پس بگیرد.

اگر دادگاه فرد را احضار کند و اما او بدون این که عذر درستی داشته باشد به دادگاه نیاید . مال کافی از فرد وصول می شود و یا طبق قوانین وثیقه برای فرد ضبط می شود.

ضبط اموال درصورتی اتفاق می افتد که فرد مرتکب جرمی شده باشد و اما مصادره اموال توسط دادگاه کیفری مشخص می شود.

مصادره:

حقوق دانان مصادره اموال و ضبط را در یک راستا می دانند و تنها تفاوت ان ها این است که ضبط اموال در بعضی از جاها برای تامین به کار می رود اما در مصادره ضبط برای مجازات خواهد بود.اگر اموال فرد مورد مصادره قرار گیرد برای همیشه فرد از مالکیت آن ها محروم می شود. دادگاه کیفری و یا دادگاه انقلاب به مصادره ها رسیدگی می کند.

براساس ماده 49 قانون اساسی دولت موظف است تا اموالی را که از راه قمار ، اختلاس ،ربا ، رشوه و… بدست آید را ضبط کند و آن ها را به دست کسانی که صاحب آن ها هستند برساند و یا اگر مشخص نبود که اموال متعلق به چه کسی است ، اموال به بیت المال منتقل می شود.

برای مصادره اموال به صورت کلی می توان گفت اموالی هستند که به صورت غیرقانونی و غیرشرعی به دست می آیند و توسط دولت از فرد پس گرفته می شوند. برای جرائم دیگری مثل قاچاق و احتکار نیز قانون مجازات مصادره را درنظرگرفته است . اموال به دست آمده در این جرائم مصادره می شود و به بیت المال انتقال می یابد.

اعتراض به مصادره اموال

اگر اموال شما مورد ضبط و یا مصادره قرار گرفته است و می خواهید به این موضوع اعتراض کنید باید بدانید که نهادی که برای ضبط اموال است با نهاد مصادره اموال متفاوت است.

جرائمی که در اصل ۴۹ قانون اساسی ذکر شده‌اند که مجازات آنها با مصادره اموال همراه است، در دادگاه‌های انقلاب پیگیری می‌شوند و برای تجدید نظر به “دیوان عالی کشور” می‌روند. سایر موارد مصادره نیز با در نظر گرفتن موضوع آن در دادگاه‌های عمومی پیگیری می‌شوند.


خرید و فروش ملک مصادره ای:

با توجه به این اصل، در مصادره، اموال شخص خاطی به طور دائم از مالکیت وی خارج می شود.

با توجه به اینکه این مال ممکن است ملک باشد و از مالکیت وی هم خارج شده است، از همین رو خرید فروش آن هم امکان پذیر نیست.

خرید املاک مصادره ای

برخی از زمین ها و به طور کلی املاک، به حکم دادگاه انقلاب به دلیل وقوع جرم از جانب مالک، مصادره می شوند و به ارگان هایی مانند بنیاد مستضعفین، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام و … تعلف می گیرد.

لذا خرید فروش این املاک پیش از دریافت حکم به هیچ عنوان صحیح نیست.

همچنین لازم به ذکر است پس از دریافت حکم هم ممکن است از لحاظ سند مشکلاتی بوجود آید که توصیه می شود اصولا این املاک را در گزینه های خرید قرار ندهید و یا پیش از آن با یک وکیل در این حوزه مشورت نمایید که بتواند پیگیری های لازم را انجام دهد و از آزاد بودن ملک مطئنتان نماید.

خطرات خرید املاک توقیفی

خرید و فروش املاک بازداشتی ممنوع هستند و اگر خرید و فروشی صورت گیرد، آن معامله باطل است. لازم به ذکر است اگر معامله ی املاک بازداشتی به صورت آگاهانه صورت گیرد؛ جرم محسوب می شود.

در واقع در این معامله خریدار، مالک ملک نمی شود و مالک فروشنده محسوب نخواهد شد و از همین رو، همش مشکل حقوقی و هم مشکل کیفری ایجاد خواهد شد.

در این خصوص  ماده ۵۶ قانون اجرای احکام مدنی مقرر می دارد:

هر گونه نقل و انتقال اعم از قطعی و شرطی و رهنی نسبت به مال توقیف شده باطل و بلااثر است.

نحوه ی تشخیص ملک بازداشتی

جهت حاصل نمودن اطمینان در خصوص بازداشت نبودن ملک، پشت سند های تک برگی در صورت بازداشت بودن ملک ذکر شده است که این ملک به دستور شعبه ی ….  بازداشت می باشد و مشخصات مرجعی ک ملک را بازداشت کرده ذکر می شود.

در سند های دفترچه ای نیز، اگر ملکی بازداشت باشد در صفحات آخر آ« بازداشتی بودن ملک ذکر می شود.

و برای اینکه هر گونه شک بر ملکی دارید با پیگیری ریشه سند میتوانید به این موضوع پی ببرید که ملکی مصادره بوده و یا خیر که ابته پروسه زمان بری نیز است ولی با داشتن آشنا کارتون راحت میشه.


پ.ن:

دوستان عزیز بنده وارد جزییات دیگرش نمیشم ولی بسیاری از املاک مصادره ای شبهه دار هستن و به هیچ عنوان نباید این گونه املاک حتی با داشتن اسناد پاک معامله کرد مثل چند تا از کوچه های قصردشت که با قیمت های بسیار پایین با توجه با لوکس بودن برای فروش گذاشته میشن و. بسیار وسوسه انگیز هم هستن اما به این فکر کنین که این ها همه قوانین هستن و پشت این داستان بسیاری نهفته هست به نظر من و خیلی های دیگر اهل فن از لحاظ انسانی و وجدانی اشتباه هست معامله همچین املاکی.


با تشکر از همراهی شما


ادمین وبسایت


LIFE IS SHORT LIVE IT LUXURIOUS

عنوان های مرتبط

24 مهر 1401 قوانین حقوقی و آموزشی املاک خرید و فروش ملک توقیفی خرید و فروش املاک مصادره ای قوانین توقیف ملک قوانین ضبط ملک قوانین املاک مصادره ای مصادره چیست املاک مصادره ای پس گرفتن ملک مصادره ای باز پس گیری املاک مصادره ای ضبط ملک توقیف ملک توقیف ملک چیست ضبط ملک چیست ملک مصادره ای چیست ملک مصادره

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...