اين موضوع كه اصلا از معضل هاي خريد و يا اجاره ملك شده نه فقط واسه شما دوستاني كه در حال خوندن اين متن هستين حتي خود من تا چند ماه پيش دقيقا همين فكر رو ميكردم كه اين دكل هاي مخابراتي خود منبع سرطان هستن و از كنارشونم نبايد رد شده واسه همين من تحقيق هاي گسترده اي كردم كه خب سايت هاي داخلي بيشتر تبليغ در مورد اپراتور بود پس من تو اين وبلاگ با دلايل علمي و ذكر منبع پيش ميرم كه چيزي مبهم و شبه من درآوردي نباشه.
ادامه مطلب رو همراه من باشيد.
برج مخابراتي(دكل مخابراتي)
استفاده گسترده از تلفن های همراه در دهه های اخیر منجر به افزایش تعداد دکل های تلفن همراه شده. این دکل ها دارای تجهیزات الکترونیکی و آنتن هایی هستند که سیگنال های تلفن همراه را با استفاده از امواج فرکانس رادیویی (RF) دریافت و ارسال می کنند.
دکلهای تلفن همراه هنوز نسبتاً جدید هستند و بسیاری از مردم به طور قابلتوجهی نگران این هستند که آیا امواج رادیویی که منتشر میکنند ممکن است اثرات منفي بر سلامتی داشته باشد یا خیر.
در حال حاضر، هیچ مدرک محکمی مبنی بر اینکه قرار گرفتن در معرض امواج RF از دکلهای تلفن همراه كه اثرات قابل توجهی بر سلامتی ایجا کند، وجود ندارد. با این حال، این به معني آن نیست که امواج RF از برج های تلفن همراه کاملاً ایمن هستند. اکثر سازمان های خبره موافق هستند که برای کمک به روشن شدن این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است، به ویژه برای هر گونه اثرات بلندمدت احتمالی.
(بايد حتما اينو مد نظر بگيريد كه اگر بخوايد خيلي ريز به اين موضوع نگاه كنيد و خيلي با احتياط قدم بر داريم پس بايد با موبايل هامون,Wifi و امثال اين ها خداحافظي كنيم و از تلفن ثابت استفاده كنيم)
دکل های تلفن همراه چگونه مردم را در معرض امواج RF قرار می دهند؟
دكل هاي تلفن همراه می توانند برج های مستقل باشند یا بر روی سازه های موجود مانند ساختمان های بلند نصب شوند. آنتن ها باید به اندازه کافی بلند باشند تا به اندازه کافی یک منطقه خاص را پوشش دهند. ارتفاع برج هاي مخابراتي معمولا بین 5 تا 20متر است.
تلفن های همراه عمدتاً از طریق امواج RF که نوعی انرژی در طیف الکترومغناطیسی كه (بین امواج رادیویی FM و امواج مایکروویو) است، با برج های مجاور ارتباط برقرار می کنند. مانند امواج رادیویی FM، امواج مایکروویو، نور مرئی و گرما، آنها اشکالی از تشعشعات غیریونیزان هستند.
(يعني اين كه دكل مخابراتي مستقيما به هم متصل هستن و و ارسال امواج به گيرنده ها نه بدن انسان)
. این بدان معناست که آنها مستقیماً به DNA داخل سلول ها آسیب نمی رسانند، به همین دلیل تصور می شود که انواع قوی تر (یونیزان) پرتوها مانند اشعه ایکس، اشعه گاما و اشعه ماوراء بنفش (UV) می توانند باعث سرطان شوند.(اشعه هايي كه از خورشيد و يا دستگاه هاي CTSCAN و ... ارسال ميشود)
تصویر طیف الکترومغناطیسی بالا فرکانسهای احتمالی انرژی الکترومغناطیسی را نشان میدهد، از فرکانسهای بسیار پایین (مانند فرکانسهای خطوط برق)/دكل هاي برق هم شايعه زياد داره توجه كنيد به قسمت خيلي مهم/ تا فرکانسهای بسیار بالا (مانند پرتوهای ایکس و گاما)، و شامل پرتوهای غیریونیزان و یونیزان میشود.
در سطوح بسیار بالا، امواج RF می توانند بافت های بدن را گرم کنند. اما سطح انرژی مورد استفاده تلفن های همراه و برج ها بسیار کمتر است.
اين دكل ها چگونه كار ميكنند؟
هنگامی که شخصی با تلفن همراه تماس می گیرد، سیگنالی از آنتن تلفن به نزدیکترین آنتن برج مخابراتي ارسال می شود. برج مخابراتي با اختصاص یک کانال RF در دسترس به این سیگنال پاسخ می دهد. امواج RF اطلاعات صوتی را به ایستگاه پایه انتقال می دهند. سیگنال های صوتی سپس به یک مرکز سوئیچینگ ارسال می شوند که تماس را به مقصد منتقل می کند.
هنگامی که سیگنالهای RF در طول تماس به ایستگاه پایه ارسال میشوند، امواج RF تولید شده در ایستگاه پایه به محیط منتقل میشوند، جایی که افراد میتوانند در معرض آنها قرار گیرند.
آیا دکل های تلفن همراه باعث سرطان می شوند؟
برخی از افراد ابراز نگرانی کرده اند که زندگی، کار یا رفتن به مدرسه در نزدیکی دکل تلفن همراه ممکن است خطر ابتلا به سرطان یا سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد. در حال حاضر، شواهد زیادی برای حمایت از این ایده وجود ندارد.
دليل اول:
سطح انرژی امواج رادیویی فرکانس (RF) نسبتاً پایین است، بهویژه وقتی در مقایسه با انواع تشعشعاتی که خطر سرطان را افزایش میدهند، مانند اشعه گاما، اشعه ایکس، و اشعه ماوراء بنفش (UV) مقایسه میشود. انرژی امواج RF که توسط برج های تلفن همراه منتشر می شود برای شکستن پیوندهای شیمیایی در مولکول های DNA کافی نیست، به همین دلیل است که این اشکال قوی تر تابش ممکن است منجر به سرطان شود.
دليل دوم: مربوط به طول موج است. امواج رادیویی دارای طول موج های بلندی هستند که اندازه آنها فقط در حدود یک یا دو اینچ قابل تمرکز است.به اين دليل امكان ندارد که انرژی امواج RF به اندازه کافی متمرکز شود تا روی سلولهای بدن تأثیر بگذارد.
دليل سوم: حتی اگر امواج RF به نحوی بتواند سلولهای بدن را در دوزهای بالاتر تحت تأثیر قرار دهد، سطح امواج RF موجود در سطح زمین بسیار پایین است - بسیار کمتر از حد توصیهشده. سطوح انرژی امواج RF در نزدیکی برجهای تلفن همراه در مقابل سطوح پسزمینه تشعشعات RF در ایستگاههای پخش رادیویی و تلویزیونی ندارد. به این دلایل، اکثر دانشمندان موافق هستند که آنتن یا دکل های تلفن همراه بعید است که باعث سرطان شوند.
آنچه آژانس های متخصص می گویند:
انجمن سرطان آمریکا (ACS) هیچ موضع یا بیانیهای در مورد اینکه آیا تشعشعات رادیویی (RF) از تلفنهای همراه، دکلهای تلفن همراه یا سایر منابع عامل سرطان هستند یا خیر، ندارد. ACS عموماً به سازمانهای متخصص دیگر نگاه میکند تا مشخص کند آیا چیزی باعث سرطان میشود (یعنی سرطانزا است یا خیر)، از جمله:
آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) که بخشی از سازمان بهداشت جهانی (WHO) است. برنامه ملی سم شناسی ایالات متحده (NTP)، که از بخش هایی از چندین سازمان دولتی مختلف، از جمله مؤسسه ملی بهداشت (NIH)، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، و سازمان غذا و دارو (FDA) تشکیل شده است.
آنچه در مورد دکل های تلفن همراه می گویند تاکنون، نه IARC و نه NTP پتانسیل ایجاد سرطان امواج RF از برج های تلفن همراه را به طور خاص طبقه بندی نکرده اند. با این حال، برخی از آژانس های دیگر در مورد ایمنی برج های سلولی اظهار نظر کرده اند.
کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده (FCC) در مورد دکل های تلفن همراه در نزدیکی خانه ها یا مدارس چنین گفته است:
انتشار [R] فرکانس رادیویی از آنتنهای مورد استفاده برای تلفن همراه و PCS [خدمات ارتباطات شخصی] منجر به سطوح قرار گرفتن در روی زمین میشود که معمولاً هزاران برابر کمتر از حد ایمنی است. این محدودیتهای ایمنی توسط FCC بر اساس توصیههای سازمانهای خبره به تصویب رسید و توسط آژانسهای دولت فدرال مسئول سلامت و ایمنی تأیید شد. بنابراین، دلیلی وجود ندارد که باور کنیم چنین برجهایی میتوانند برای ساکنان یا دانشآموزان مجاور خطر سلامتی ایجاد کنند.»
آنچه آنها در مورد تشعشعات RF به طور کلی می گویند بر اساس بررسی مطالعات منتشر شده تا سال 2011، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) تشعشعات RF را به عنوان "احتمالاً سرطان زا برای انسان" طبقه بندی کرده است، بر اساس شواهد محدودی از افزایش احتمالی خطر تومورهای مغزی در میان کاربران تلفن همراه. و شواهد ناکافی برای انواع دیگر سرطان.
(دقيقا اين خبر بوده كه هنگام گسترده شدن و اشتباه برداشت شدن بوده كه اين سازمان احتمال سرطان زا بود گفته و اين سرطان زا بود در طيف وسيع مثل پايگاه تلوزيوني با تشعشعات بالا است)
اخیراً، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) یک گزارش فنی بر اساس نتایج مطالعات منتشر شده بین سالهای 2008 تا 2018 در باره ميزان میزان سرطان منتشر کرده است. این گزارش نتیجه گرفت: «بر اساس مطالعاتی که در این گزارش به تفصیل شرح داده شده است، شواهد کافی برای حمایت از ارتباط بین قرار گرفتن در معرض تشعشعات فرکانس رادیویی (RFR) و [تشکیل تومور] وجود ندارد.
سازمان NTP(برنامه ملي سم شناسي آمريكا)
تاکنون، برنامه ملی سم شناسی (NTP) تشعشعات RF را در گزارش خود در مورد مواد سرطان زا، که قرار گرفتن در معرض آنها را که شناخته شده یا به طور منطقی پیش بینی می شود سرطان زای انسان باشند، فهرست نکرده است.
در آخر: با توجه به دلايل بالا كه ديگه بالا تر از سازمان(The American Cancer Society) در دنيا وجود نداره بايد بگم كه تمامي اون عقايد كه سال ها همه ما توي ذهنمون بود بايد خداحافظي كنيم و از اين به بعد قبل از اينكه صحبت هاي دهان به دهان رو ما تاثير بذاره بيشتر از منابع قابل اتكا تحقيق كنيم و به نتيجه گيري برسيم با اينكه من خودم به اين موضوع شك داشتم اما هميشه ميگفتم خب اين تشعشعات راديويي ربطي به بدن نداره و گيرنده گوشي هست تا اينكه الان با اطمينان كامل قدم برميدارم.
منبع اين وبلاگ: The American Cancer Society
ممنون از همراهي شما.
رسام بابايي
LIFE IS SHORT LIVE IT LUXURIOUS
دیدگاههای بازدیدکنندگان
لیلا فارابی
بسیار ممنونم آقای بابایی . سالهاست ما دادیم ب ملت میگیم. کسی باور نمیکنه
627 روز پیش ارسال پاسخلوکس هوم شیراز
متاسفانه تفكر غلط به اين راحتي حل نميشه
623 روز پیش ارسال پاسخمیلاد
سلام من همسرم باردار هست در سه ماهه ی دوم می ترسم برروی بچم تاثیر بزاره لطفا کمک کنید خیلی نگرانم
460 روز پیش ارسال پاسخلوکس هوم شیراز
سلام دوست عزیز تمامی اطلاعات داخل ساعت ترجمه شده هست و منبع معتبر
439 روز پیش ارسال پاسخ